BALLI PESTİL

  • Tatlı grubu ürünlerimizdendir.
  • Pestili özel olarak hazırlanır ve oldukça incedir.
  • Pestile özel şerbetimizin serilmesinden sonra ballı şeklinde sarılmasıyla elde edilen ürün.
  • Pekmez
  • Süt
  • Buğday Unu
  • Bal
  • Şeker
  • Fındık
  • Pestil protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda maddesidir
  • A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor.
  • Pestil, vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin Korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.
  • Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır.
  • Dut pestilinin sade, cevizli, fındıklı ve çedeneli çeşitlerimizle her türlü damak tadına uygun lezzetler sunulmaktadır.
  • Yüksek enerji değerine sahip olan pestil ve cevizli sucuklar ayni zamanda içerdikleri diğer besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir.
  • 100 gr. Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir.
  • Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır.
  • Pestil ve cevizli sucuğun besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut-üzüm, ceviz veya fındığın kalitesiyle yakından ilgilidir.
  • Dutlar paslanmaz çelik krom olan AISI 304 gıdaya uyumlu kazanlara konularak kaynatmak suretiyle şıra elde edilir ve süzülür…
  • Belirli ölçüdeki şıraya belirli oranda Süt,Bal ve un katılıp yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir.
  • Kıvamını alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir..
  • Kıvama gelen bulamaç çarşafların üzerine temiz çarşaflara düzgün ve her tarafa eşit dağılacak bir şekilde şekilde serilir…
  • Bu aşamada pestilin sade,cevizli,fındıklı veya fıstıklı oluşuna göre kuru yemişi yedirilir.
  • Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır.
  • Yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, paslanmaz ranzalara serilir.
  • Bir-iki saat bekledikten sonra gyotin ile düzgün bir biçiminde kesilir.
  • Üzerine nişasta serpilir ve katlanır. ..
  • Pestiller; damak tadına göre ceviz, fındık,fıstık,badem veya kayısı çekirdeği içi ile birlikte yenebilir.

Bir gece önceden ıslatılıp şurup haline getirilerek içilebilir, kavurması yapılır

← Önceki

İlgili Ürünler

KÖME CEVİZLİ SUCUK
KÖME CEVİZLİ SUCUK
KÖME CEVİZLİ SUCUK