KÖME CEVİZLİ SUCUK

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hasta olmanızı engeller, ‘doğal’, ‘katkısız’ şifa kaynağıdır. Günlük enerji ihtiyacınızı karşılar. Demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve lif içeriği açısından zengin oldukları için kansızlığın giderilmesi ve tansiyonun düzenlemesinde etkilidir. Selenyum minerali ve çinko içerir.

• Pekmez
• Süt
• Buğday Unu
• Bal
• Şeker
• Ceviz

  • Pestil protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda maddesidir
  • A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor.
  • Pestil, vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin Korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.
  • Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır.
  • Dut pestilinin sade, cevizli, fındıklı ve çedeneli çeşitlerimizle her türlü damak tadına uygun lezzetler sunulmaktadır.
  • Yüksek enerji değerine sahip olan pestil ve cevizli sucuklar ayni zamanda içerdikleri diğer besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir.
  • 100 gr. Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir.
  • Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır.
  • Pestil ve cevizli sucuğun besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut, ceviz veya fındığın kalitesiyle yakından ilgilidir.
  • Dutlar paslanmaz çelik krom olan AISI 304 gıdaya uyumlu kazanlara konularak kaynatmak suretiyle şıra elde edilir ve süzülür.
  • Belirli ölçüdeki şıraya belirli oranda Süt,Bal ve un katılıp yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir.
  • Kıvamını alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir..
  • Kıvama gelen bulamaç çarşafların üzerine temiz çarşaflara düzgün ve her tarafa eşit dağılacak bir şekilde serilir…
  • Bu aşamada pestilin sade,cevizli,fındıklı veya çedeneli oluşuna göre kuru yemişi yedirilir.
  • Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır.
  • Yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, paslanmaz ranzalara serilir.
  • Bir-iki saat bekledikten sonra gyotin ile düzgün bir biçiminde kesilir.
  • Pestiller; damak tadına göre ceviz, fındık veya çedene ile birlikte yenebilir.
  • Bir gece önceden ıslatılıp şurup haline getirilerek içilebilir, kavurması yapılır
Sonraki →